Τα Νέα από το 40ο Συνέδριο ESCRS στο Μιλάνο

26/10/2022

Από την εταιρεία Minopta, η κα Μόνου και ο κ. Στεργίου βρέθηκαν στο φετινό ESCRS στο Μιλάνο και σας μεταφέρουν τα κυριότερα νέα και δράσεις, από τις εταιρείες μας.

VISIONIX – OPTOVUE

                                                                                                                                                                                                             

Ένα από τα πιό εντυπωσιακά booth είχε η Visionix στο ESCRS στο Μιλάνο με επίκεντρο την ναυαρχίδα των OCT Angiography Solix.Σημαντική προσθήκη στο OCT portofolio της Optovue ήταν το Solix Essential, μια πιό προσιτή λύση OCT αγγειογραφίας.

CSO

Για την εταιρεία CSO το φετινό ESCRS ήταν αρκετά επιτυχημένο.Παρουσίασαν τα δημοφιλή προϊόντα τους, όπως την σχισμοειδή “SL 9900 Elite” με την νέα “Mizar” Digital Camera 5 MP, το OCT προσθίου “MS-39”, την συνδυασμένη τοπογραφία Placido & Sceimpflug “Sirius+”. την ηλεκτροφυσιολογία “Retmax”, καθώς και το νέο τους μοντέλο Αμπερομετρίας.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το φορητό σύστημα Cross Linking “C-Eye” με 3 νέα πρωτόκολλα θεραπείας.

IRIDEX

Η εταιρεία Iridex είχε μία αρκετά δυναμική παρουσία στο ESCRS στο Μιλάνο.Διοργάνωσε ένα Συμπόσιο και δύο καταπληκτικές συνεδρίες Wet labs, για την αποτελεσματικότητα της μοναδικής Micropluse Laser λειτουργίας που ενσωματώνει σε όλα τα μοντέλα της.Οι οφθαλμίατροι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση χειρουργικών δεξιοτήτων, έμαθαν πώς εφαρμόζεται το μη επεμβατικό Micropulse Transscleral Laser και πώς οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία του γλαυκώματος χωρίς εγχείρηση.

AMETEK REICHERT

Η εταιρεία Ametek Reichert γιόρτασε τα 100 χρόνια από την εφεύρεση του μηχανικού φοροπτέρου, με την παρουσίαση ενός φορητού ψηφιακού τονομέτρου, κατά τη διάρκεια του ESCRS στο Μιλάνο.Το “Tono-Vera”, ένα πολύ εύχρηστο τονόμετρο με την καινοτομική λειτουργία “Actiview” (καθοδηγούμενη προβολή) για αξιόπιστες μετρήσεις IOP.

LEICA

Στο φετινό περίπτερο της Leica είχαμε την δυαντότητα να δούμε το νεο οφθαλμολογικό μικροσκόπιο Proveo 8 με ενσωματωμένο το διεγχειρητικό OCT “EnFocus” και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει.Επίσης να αναφέρουμε οτι η Leica οργάνωσε μια εβδομάδα με ενδιαφέρουσες ομιλίες (webinars) για το οφθαλμολογικό μικροσκόπιο Proveo 8 με ενσωματωμένο διεγχειρητικό OCT.Τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Αξίζει να αναφερθούμε στην παρουσία των:

Plasmapp

Η Plasmapp 1η εταιρεία που κατασκεύασε κλιβάνους πλάσματος με πολύ μικρό χρόνο αποστείρωσης (7-15 λεπτά). Ιδανικοί κλίβανοι για αποστείρωση οφθαλμολογικών εργαλείων και υλικών, χωρίς να υπάρχουν αλλοιώσεις! Πιο επιτυχημένο μοντέλο, ο κλίβανος Sterlink FPS-15S Plus, χωρητικότητας 14 lt, πρόσφατα πιστοποιημένος και από τον οργανισμό FDA.

Crystalvue

Η Crystalvue ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές αυτόματων non mydriatic καμερών βυθού και τονομέτρων αέρος. Στο συνέδρειο παρουσίασε την δική της σειρά, παράγει όμως τα είδη αυτά και για μεγάλα brandnames του οφθαλμολογικού χώρου.Φέτος, είχε μεγάλο ενδιαφέρον το φορητό μοντέλο της κάμερας βυθού που λειτουργελι σαν το σταθερό, απλά είναι μικρό σε όγκο για να μεταφέρεται εύκολα και να τοποθετείται οπουδήποτε. Μοντέλο “NFC-600”

Olleyes

Η Olleyes μια νέα ανερχόμενη εταιρεία από τις Η.Π.Α.Παρουσίασαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα της έκθεσης του ESCRS.Φορητό περίμετρο με την τεχνολογία Virtual Visual Field. Ένα καινοτομικό προϊόν που επιτρέπει στον εξεταζόμενο να πραγματοποιήσει την εξέταση του οπτικού πεδίου ταυτόχρονα και στα 2 μάτια, χωρίς να κουράζεται η΄να νιώθει άβολα! Το προϊόν έχει ήδη FDA και πωλείται με επιτυχία στις ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα διατίθεται και στην Ευρώπη. Η ομάδα μας ανυπομονεί να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στην Ελληνική αγορά!

Microrec

Μία εταιρεία που με το προϊόν της δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις σχισμοειδείς λυχνίες (νέα, αλλά και παλαιά μοντέλα) να γίνουν ψηφιακές και να δεχτούν σύστημα ψηφιακής απεικόνισης. Με απλό τρόπο η εταιρεία κατασκευάζει εκτροπέα δέσμης και αντάπτορα για να συνδεθεί οποιοδήποτε μοντέλο smartphone. Το βίντεο ή η φωτογραφία έχουν άριστη ποιότητα αφού η εικόνα μεταφέρεται στην καμέρα του κινητού από το πτικό σύστημα της λυχνίας και όχι από το προσοφθάλμιο.Ο MicroRec αντάπτορας συνδέεται και στα χειρουργικά μικροσκόπια.