Μετά από δημοσκόπηση που έγινε σε συνθήκες πανδημίας, το Tonopen-Avia αποδείχθηκε ως η ασφαλέστερη κλινική επιλογή για την τονομέτρηση

2/11/2020

Φορητό ψηφιακό τονόμετρο επαφής χειρός υψηλής ακρίβειας, εύκολο και απλό στη χρήση, προσφέρει γρήγορες μετρήσεις της ενδοφθάλμιας πίεσης. Είναι ελαφρύ, με εξαιρετικά εργονομικό σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικών. Βραβευμένο (από τη Medical Design Excellence Awards), κατασκευασμένο στην Αμερική.

• Το TONO-PEN AVIA διαθέτει κεφαλή διαμέτρου 1,0 mm, γεγονός που του δίνει ακρίβεια χωρίς να ενοχλεί. Οι μικροεπεξεργαστές που διαθέτει, παράγουν αντικειμενικές μετρήσεις ενδοφθάλμιας πίεσης, οι οποίες δεν επηρεάζονται από την δεξιότητα του χειριστή, σε σχέση με την μέθοδο Goldmann.

• Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η λειτουργία Quick-Tap® με την οποία διασφαλίζονται μετρήσεις ακριβείας χωρίς καλιμπράρισμα. Επίσης μεγάλη αποτελεσματικότητα δίνει η μικρή περιοχή μέτρησης και η επαναληψιμότητα. (Επιστημονικές μελέτες τα τελευταία 17 χρόνια επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των αποτελεσμάτων).

• Η μέτρηση πραγματοποιείται ταχύτατα κουμπώντας την κεφαλή στον κερατοειδή έως ότου ακουστεί η ηχητική ένδειξη.

• Σε αντίθεση με τα άλλα τονόμετρα, το TONO-PEN AVIA μπορεί να λάβει μετρήσεις ακόμα και με κλίση. Αυτό βοηθά την χρήση του σε ασθενείς που δεν συνεργάζονται ή είναι κλινήρεις.

• Διαθέτει μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής και η ένδειξη της επάρκειάς της είναι εμφανής στην LCD οθόνη.

• Με τις νέες συνθήκες που επικρατούν η χρήση του Tonopen Avia προσφέρει ασφάλεια, χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης κατά την διάρκεια της τονομέτρησης. Η μίας χρήσεως καλύπτρα στοιχίζει ελάχιστα σε αντίθεση με της μίας χρήσεως κώνου του τονομέτρου Goldman.3.000€ συν ΦΠΑ.